Introductie

In het Dijks- en Oorlogsmuseum (het Polderhuis) worden bezoekers mee teruggenomen in de levendige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Aan de hand van een vaste presentatie, bestaande uit voorwerpen, foto’s, interactieve media en meeslepende verhalen, wordt de historie van het dorp tussen dijk en toren en haar bewoners verteld. Bezoekers maken kennis met de oude gebruiken en gewoonten van de Westkapelse gemeenschap, het ontstaan van het dijkdorp en het belang van het dijkwerk. Ook aan de vreselijke bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog op de dijken in 1944, het onder water zetten van het gebied, het dichten van de dijken en de wederopbouw van Westkapelle wordt aandacht besteed in het Dijks- en Oorlogsmuseum.

Ga naar de website van Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis

Historie en populariteit

Het Polderhuis is een oud bouwwerk van het Waterschap. In het verleden was het Waterschap door dijkwerk de grootste werkgever voor Westkapelle. In 1999 werd Stichting Polderhuis opgericht. Vanaf die tijd wordt er hard gewerkt aan cultuurbehoud en het stimuleren en bevorderen van interesse in de cultuur bij zowel buurtbewoners als bij toeristen en andere belangstellenden. Het museum zorgt voor diverse culturele activiteiten en voor exposities. En met succes, want het Dijks- en Oorlogsmuseum mag jaarlijks bezoekers van alle leeftijden welkom heten.

Locatie

Het Dijks- en Oorlogsmuseum is gelegen in Westkapelle, een historische plaats in de gemeente Veere op het eiland Walcheren in de provincie Zeeland. Het museum is goed te bereiken met eigen vervoer vanuit alle delen van het land.

Programma / activiteiten

Het Dijks- en Oorlogsmuseum is meer dan een museum. Het biedt in de ontmoetingsruimte plaats voor wisselexposities en organiseert het hele jaar door culturele activiteiten voor jong en oud. Zo worden er bijvoorbeeld in de zomermaanden in de tuin concerten en tuinbraderieën georganiseerd en kan men deelnemen aan fiets- en wandeltochten. Voor kinderen zijn er spannende speurtochten beschikbaar en zij kunnen tevens hun verjaardagsfeestje in het museum vieren.

Groepen kunnen kiezen voor een dagarrangement rond het thema Dijkwerk of alle facetten van het water ontdekken. Samenwerken en lekker bezig zijn staan centraal tijdens zo’n dag. Daarnaast bestaat tevens de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen in combinatie met een lezing of film.

Tot slot beschikt het museum over een museumwinkel met bijzondere souvenirs, boeken en typisch Westkapelse producten en kan men in Het Dijks- en Oorlogsmuseum genieten van een hapje en drankje.

Stats & tags


Westkapelle, Zeeland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling