Introductie

Het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee in Buren stelt bezoekers in de gelegenheid om kennis te maken met de geschiedenis van de vroegere Rijksveldwacht, de voormalige Politietroepen en met de Koninklijke Marechaussee. De vaste tentoonstelling is uitgebreid en biedt een collectie van onder meer schilderijen, gebruiksvoorwerpen, wapens, uniformen en pantservoertuigen. Ook kunnen bezoekers een bezoekje brengen aan het brigadebureau en aan de stal. Naast de mogelijkheid om de vaste tentoonstelling te bekijken, worden er ook activiteiten en wisselexposities aangeboden.

Ga naar de website van Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee

Historie en populariteit

Het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee is op 31 oktober in 1936 geopend in Apeldoorn op initiatief van de kolonel der Koninklijke Marechaussee, M.C. van Houten. De kolonel gebruikte daarvoor zijn privé collectie met onder meer manchetknopen en zilveren voorwerpen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de collectie ondergebracht in diverse musea tot op 10 april 1972 de huidige locatie het definitieve onderkomen van het Marechaussee Museum werd. Op 12 april 2003 is er een dependance aan het museum toegevoegd. Het museum is populair bij bezoekers uit alle leeftijdscategorieën, van schoolkinderen tot senioren.

Locatie

Het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee is gevestigd in de plaats Buren in de provincie Gelderland. Het museum is met de auto prima te bereiken en er is in de omgeving voldoende parkeerruimte beschikbaar. Het Marechaussee Museum is gedurende het hele jaar geopend op alle dagen van de week.

Programma / activiteiten

Naast het bezichtigen van de vaste- en wisselexposities biedt Het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee ook veel voor kinderen. Zo is er een speciaal jeugd laboratorium opgericht waar zij zelf onderzoek kunnen doen. Ook voor het vieren van een bijzonder kinderfeestje is dit museum een prima keuze. Een speurtocht of het oplossen van een misdrijf kan daarvoor een thema vormen.

Daarnaast is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, waarbij een gids bezoekers langs de museumcollectie leidt. Voor groepen kan het Laboratorium Nederlands Forensisch Instituut op aanvraag worden geopend. Wie op zoek is naar een unieke trouwlocatie, de centrale hal van Het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee is hiervoor uitermate geschikt.

Stats & tags


Buren, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling