Introductie

Het Imagine Filmfestival is een festival en ontmoetingsplatform voor liefhebbers van fantasy, animatie, sciencefiction en horror films. Het gevarieerde aanbod films heeft eveneens op de filmwereld zelf een stimulerende werking, omdat het aandacht besteedt aan nieuwe makers en debuten. Altijd weer worden de meest bijzondere films getoond waarbij bepaalde trends en thema’s centraal staan. Het doel van het festival is vooral het onder de aandacht brengen van de interpretatie van de fantastische film en het promoten van onbekende films. Het Imagine Filmfestival zal iedereen doen verrassen.

Ga naar de website van Imagine Filmfestival

Historie en populariteit

De basis van het Imagine Filmfestival werd in 1984 gelegd in het Alhambra Theater met het eerste Weekend of Terror. Inmiddels is op deze plek een luxe appartementencomplex uit de grond herrezen en is het festival verhuisd naar het filmtheater Kriterion. Vanaf 2004 worden er tevens prijzen uitgereikt voor de beste korte en lange Europese fantastische film. Het festival trekt een trouw publiek en mag gemiddeld tussen 15.000 en 20.000 duizend bezoekers verwelkomen.

Locatie

Het Imagine Filmfestival wordt georganiseerd in filmtheater Kriterion te Amsterdam, provincie Noord-Holland. De locatie is gelegen tegenover de Psychologiefaculteit van de Universiteit en uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station rijden diverse tram- en metrolijnen richting het theater.

Programma / activiteiten

Voor ware filmfans is het Imagine Filmfestival een echte aanrader. Maak kennis met onbekend talent en geniet van zombies en fantasie. Het festival dient tevens als een soort van ontmoetingsplatform voor liefhebbers en professionals. De mogelijkheid van scouting door programmamakers is aanwezig en door middel van symposia en masterclasses wordt er aan kennisoverdracht gedaan. Tijdens iedere festivaldag kunnen bezoekers naast films ook genieten van een feestmaaltijd à la fastfood.

Gedurende het filmfestival worden prijzen uitgereikt. Zo bepaalt het publiek wie de Silver Sream Award verdient, kiest een vakjury uit de nominaties voor de Zilveren Méliès, een award voor de beste Europese fantastische film en reikt een eigen jury van het festival de Black Tulip prijs uit. De winnaars worden doorgaans op de slotavond van het Imagine Filmfestival bekend gemaakt.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
April, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling