Introductie

In de Kijktuinen wandelt u door een bijzondere tuin van ruim vier hectare groot. De tuin is opgedeeld in verschillende delen; elk met een geheel eigen karakter en uitstraling.

Ga naar de website van Kijktuinen Nunspeet

Historie en populariteit

De zeven meest toonaangevende tuinparken zijn aangesloten bij ‘Toptuinen van Nederland’. De Kijktuinen is er hier een van. Toptuinen van Nederland is een samenwerkingsverband met als doel de Nederlandse tuinencultuur nationaal en internationaal uit te dragen. De helft van het totale parkoppervlak is aangelegd en ontworpen door tuin- en landschapsarchitect L.J. Goedegebuure.

Locatie

De Kijktuinen liggen midden in de prachtige Veluwe, in Nunspeet. Zowel met de auto als het openbaar vervoer is het tuinpark prima bereikbaar. Nunspeet is een goed startpunt voor een wandel- of fietstocht over de Veluwe.

Programma / activiteiten

Rotspartijen, de uitbundige rozentuin, waterpartijen, een schaduwtuin, pergola’s, noem maar op. Tijdens een bezoek aan de Kijktuinen kijk je je ogen uit. Al wandelend proef je de diverse sferen die de tuingedeelten uitademen. U komt ongetwijfeld thuis met veel inspiratie, of het nu gaat om die ene moeilijke border, de bestrating of de toepassing van tuinbeelden. Door de toepassing van verschillende stijlen, sferen en beplanting, spreken de Kijktuinen vrijwel iedere tuinliefhebber aan. U kunt zelf struinen, maar gaat u liever op pad met een deskundige, dan kan dat ook. Elke laatste donderdag van de maand is er de zogehete Themadag. U gaat dan met een groenspecialist op pad, die u vertelt over de Kijktuinen, het assortiment, het maken van combinaties, snoeien etc. Uiteraard kunt u bij hem/har terecht voor al uw tuinvragen. Tijdens een Themadag staat elke keer een ander onderwerp centraal, afhankelijk van het seizoen. Tevens verzorgt de Kijktuinen lezingen; u kunt kiezen uit zeven onderwerpen. Er zijn diverse arrangementen te boeken. Wat dacht u van een rit met paard en wagen, boottocht of een wandeling door het historische plaatsje Elburg? De Kijktuinen zijn geopend van goede Vrijdag tot en met oktober.

Stats & tags


Nunspeet, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling