Introductie

Kinderboerderijen zijn er in vele soorten en maten, maar wat betreft het aanbod van dieren ontlopen ze elkaar niet zoveel. Schapen en lammetjes, varkens en biggetjes, geiten, kippen en nog wat kleinere dieren als cavia’s en konijnen, de meeste kinderboerderijen bieden wel onderdak aan deze dieren. Maar wat kinderboerderij Leeuwarden onderscheidend maakt is dat er ook pony’s zijn en dat er onder begeleiding ook op de pony’s gereden mag worden. Dus naar kinderboerderij Leeuwarden kom je om te voeren, om te knuffelen en aaien en om pony te rijden.

Ga naar de website van Kinderboerderij Leeuwarden

Historie en populariteit

Al jaren is kinderboerderij Leeuwarden voor de kinderen van de Friese hoofdstad een heerlijke plek om lekker buiten bezig te zien. De kinderboerderij mag zich dan ook verheugen op grote belangstelling onder de jeugd. Kinderfeestjes, schoolreisjes, allemaal worden ze georganiseerd bij kinderboerderij Leeuwarden en wie er een keer geweest is weet waarom.

Locatie

Het is prima toeven op de kinderboerderij en met gemak maken de kinderen er een hele dag vol. Maar voor wie toch nog iets meer wil doen dan alleen maar met dieren bezig zijn is er goed nieuws. Want in Leeuwarden is voldoende te beleven. Onder andere op cultureel gebied. Een leuk idee is bijvoorbeeld het Fries Museum. Krijgsheer, vrijheidsstrijder en volksheld Grutte Pier is één van de personen die volop onder de aandacht wordt gebracht in het museum. Maar ook het leven van de Leeuwardense Griet Zelle, die over de hele wereld bekend is als Mata Hari, wordt breed uitgemeten. Diegenen die nieuwsgierig zijn naar de echte waarheid achter Mata Hari doen er verstandig aan het Fries Museum in 2017 opnieuw met een bezoekje te vereren. In dat jaar wordt het Franse gerechtsdossier over de voor spionage ter dood veroordeelde Leeuwardense openbaar gemaakt.

Programma / activiteiten

Op de kinderboerderij is het overigens niet alleen dieren. Er zijn ook twee speeltuinen. Eén voor de allerkleinsten en één voor de wat oudere kinderen. Lekker schommelen, draaien, glijden en met de kabelbaan en dan weer snel naar je favoriete cavia.

Stats & tags


Leeuwarden, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling