Introductie

Ideeën opdoen voor binnen en buiten? Bijzondere bloeiers, potten of andere snuisterijen op de kop tikken? Kom dan naar Kweekerij Kasteel Amstenrade!

Ga naar de website van Kweekerij Kasteel Amstenrade

Historie en populariteit

Kweekerij Kasteel Amstenrade is gevestigd in een oranjerie, welke gebouwd is in begin 1800. Het staat in de schaduw van het Kasteel van Amstenrade, uit de 17e eeuw. De oranjerie is op het zonnige zuiden gesitueerd. Hier konden kuipplanten uit de kasteeltuin vroeger overwinteren. Een oude kasteelmuur omringt de oranjerie en zorgt voor een bijzondere besloten sfeer. De eeuwenoude gewelvenkelder is ook toegankelijk voor publiek.

Locatie

Deze speciale kwekerij ligt in Amstenrade, een plaats tussen Sittard en Heerlen. Met het openbaar vervoer is Kweekerij Kasteel Amstenrade uitstekend bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de auto.

Programma / activiteiten

De oranjerie uit begin 1800, waarin Kweekerij Kasteel Amstenrade is gevestigd, is sowieso de moeite van een bezoek waard. De binnenkant is perfect afgewerkt, er is een prachtige gewelvenkelder. Aan de achterkant zijn kassen aangebouwd. De kassen aan de voorzijde zijn verlaagd. Dit maakt deze oranjerie uniek in Nederland. Bij de Kweekerij kun je heerlijk struinen in de ommuurde tuin. Net als binnen, waar ze ook planten, potten en leuke accessoires verkopen. Ieder jaar zijn er diverse themaweken. Dan staat een bepaalde plantensoort in de spotlights. Zo is er bijvoorbeeld de hydrangeaweek (hortensia’s in alle soorten en maten), de agapantusdagen (die al eeuwen dient als bloeiende kuipplant op landgoederen) en de clematisweek (met bijzondere aandacht voor deze overweldigende bloeier). Hiernaast zijn er ook extra evenementen, zoals de kerstshow en de bemestingsadviesdagen. De kwekerij organiseert jaarlijks ook een wandeltocht door de kasteeltuinen, onder leiding van een gids. Normaal gesproken zijn de kasteeltuinen niet open voor publiek. Het is mogelijk een plantenlijst bij Amstenrade in te dienen. U krijgt dan een prijsopgave thuis gestuurd.

Stats & tags


Amstenrade, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling