Introductie

Natuurbeleving ten top op het prachtige Landgoed de Eese in de eveneens prachtige provincie Overijssel. In het uiterste noordoosten van misschien wel de mooiste provincie van ons land ligt dit landgoed, dat naast een aantal bijzondere gebouwen vooral uit bos en heideveld. Heerlijk wandelen en fietsen in alle rust is hier het devies.

Ga naar de website van Landgoed De Eese

Historie en populariteit

Voor de ontstaansgeschiedenis van landgoed de Eese moeten we ver terug in de tijd. Al in 1241 wordt De Eese vermeld als achternaam van ene Bernard. In later geschriften duikt De Eese op als havezathe en als Vrije heerlijckheid. In 1923 tenslotte komt het landgoed in bezit van de minister van Buitenlandse Zaken Van Karnebeek. Het zijn zijn erfgenamen die het landgoed thans nog immer bestieren. Onder andere een resort en vergaderlocaties moeten het beheer van het landgoed rendabel houden. De landbouwtak is vanwege teruglopende inkomsten afgestoten. En momenteel wordt gekeken of de landbouwgronden teruggegeven kunnen worden aan de natuur.

Locatie

Landgoed de Eese leent zich uitstekend voor dagrecreatie. Maar voor wie langer dan een dag in de Kop van Overijssel verblijft zijn er nog legio andere mogelijkheden om heerlijk en ontspannen te recreëren. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold bijvoorbeeld is een prachtig natuurgebied dat wandelend of op de fiets ontdekt kan worden. Bossen, heide en stuifzanden domineren het 61 vierkante meter grote natuurpark. Een ander bijzonder natuurgebied in de buurt van Landgoed de Eese is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit schitterde gebied, dat is verkozen tot mooiste plek van Nederland, is het grootste aaneengesloten gebied van laagveenmoeras in Noordwest-Europa en zelfs de otter zwemt hier rond, zij het helaas met de nodige problemen. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het best te ontdekken vanaf het water. Zelf geen boot? Er zijn gelukkig tal van bedrijven die boten verhuren zodat iedereen ten volste kan genieten van prachtige, ongerepte Nederlandse natuur.

Programma / activiteiten

Op Landgoed de Eese kun je naast recreëren ook vergaderen. Op de website vind je alle ins en outs over de mogelijkheden.

Stats & tags


Eesveen, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling