Introductie

In het Liemers Museum, een streekmuseum in Zevenaar krijgen bezoekers alles over de Liemers te zien. De Liemers is een gebied dat ligt tussen de Rijn, Oude IJssel, IJssel en de Duitse grens. Men kan hier kerkelijke kunst, archeologie, collecties over natuurhistorie, schutterijen, de Tweede Wereldoorlog, ambachten en industrie en het verenigingsleven zien. Er zijn verschillende wisselende tentoonstellingen te zien. Kortom, wie het verhaal van de Liemers en haar bewoners te weten wil komen, brengt een bezoekje aan het Liemers Museum. Ook kinderen zijn van harte welkom. Zij kunnen deelnemen aan een speurtocht, het passen van potten of aan historische schrijflessen.

Ga naar de website van Liemers Museum

Historie en populariteit

De eerste aanzet van het Liemers Museum dateert al uit 1948, maar er werd toen weinig tot niets mee gedaan. Totdat leraar biologie Ton Veltman in 1975 het stokje oppakte en potentiële gegadigden een brief stuurde voor de eerste stappen. Het Liemers Museum werd opgericht in 1979 en in 1981 gaf de Commissaris van de Provincie Gelderland het officiële startsein. Tot 1 juli 2009 was het museum in de eeuwenoude Havezate Mathena gevestigd en vanaf 2010 is het museum gevestigd in het voormalige pand van hotel De Pauw aan de kerkstraat. Een locatie die vele toeristen, dagjesmensen en musea liefhebbers weten te vinden.

Locatie

Het Liemers Museum is gevestigd in Zevenaar, in de provincie Gelderland. Goed te bereiken met eigen vervoer, alsook met het openbaar vervoer. Het museum ligt op ongeveer 100 meter vanaf het trein- en busstation Zevenaar.

Programma / activiteiten

Het Liemers Museum toont vele vaste collecties met thema’s als natuurhistorie, archeologie, kerkelijke kunst, Tweede Wereldoorlog en vele boeken, documenten, bidprentjes, foto’s en archiefstukken. Daarnaast zijn er jaarlijks ook verschillende wisselende exposities te zien. Ook beschikt het museum over een koffiekamer waar bezoekers van harte welkom zijn voor een drankje.

Het Liemers Museum is voor kinderen eveneens heel interessant. Zij kunnen zowel met hun ouders het museum bezoeken alsook met vriendjes en vriendinnetjes. Voor het vieren van kinderfeestjes is het museum ook een prima plek. Dit kan namelijk op diverse manieren. Zo kan er worden gekozen voor een speurtocht, voor kaarsendompelen, schrijflessen of het maken van een mantelspeld, zoals de Romeinen deze droegen. Tot slot doet het Liemers Museum ook veel voor het onderwijs. Speciale programma’s zijn samengesteld die zowel zijn gericht op klassen, als ook op de individuele leerling.

Stats & tags


Zevenaar, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling