Introductie

Museum Buren en Oranje vertelt bezoekers de geschiedenis van Buren en de Oranjes. Er wordt antwoord gegeven op vragen als waarom Willem van Oranje in deze plaats met zijn Nederlandse echtgenote Anna van Buren-Egmond trouwde en waarom noemde een deelnemer zich W.A van Buren tijdens de Elfstedentocht van 1986? Daarnaast zijn er vele kunstzinnige voorwerpen, tekeningen en gedichten te vinden van Beatrix en kunnen bezoekers kinderkleertjes en speelgoed van Wilhelmina, Juliana en Beatrix bezichtigen.

Ga naar de website van Museum Buren en Oranje

Historie en populariteit

Het museum beschikt over borstbeelden van alle Oranjes, wapenschilden en een portrettengalerij met maar liefst zes eeuwen kostuumgeschiedenis. Daarnaast brengen informatieve presentaties, historische voorwerpen en paleis- en kasteelmaquettes het verleden weer tot leven in Museum Buren en Oranje.

Locatie

Museum Buren en Oranje is gevestigd in het monumentale, eeuwenoude raadhuis van Buren en heeft de deuren voor publiek opengesteld sinds 1988. Het Oranjemuseum voorziet in de behoefte iets van de rijke geschiedenis van de Oranjes te laten zien. Voor liefhebbers van het Koningshuis is het museum een echt walhalla.

Programma / activiteiten

Museum Buren en Oranje is gelegen in het plaatsje Buren in de provincie Gelderland. Het museum is met eigen vervoer prima te bereiken. Buren is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen met de trein en bus bij het museum komen.

Museum Buren en Oranje laat de geschiedenis van Buren en de Oranjes zien. Het museum beschikt over een grote collectie foto’s, schilderijen, wapenschilden, boeken, stambomen en historische penningen van het Oranjehuis. Ook de startkaart en de schaatsen van de deelnemer aan de Elfstedentocht in 1986 W.A. van Buren liggen hier tentoongesteld. Er zijn vaste tentoonstellingen te bezichtigen zoals 600 jaar Nassau en Oranje ten voeten uit.

Groepen kunnen een rondleiding krijgen langs de collectie borstbeelden en alles te weten komen over de zes eeuwen kostuumgeschiedenis. Bijzonder is ook het officiers kostuum waarin Prins Willem Alexander is getrouwd op 2 februari 2002. Het museum Buren en Oranje is voor jong en oud een boeiend en leuk uitstapje.

Stats & tags


Buren, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling