Introductie

Maak kennis met het rijke gezinsleven aan de Amsterdamse grachten in de achttiende en negentiende eeuw. Snuif de sfeer op val de balzaal, tuinkamer en de andere bijzondere en weelderige vertrekken.

Ga naar de website van Museum Willet-Holthuysen

Historie en populariteit

Het welgestelde echtpaar Willet, was de laatste bewoner van het grachtenpand. Abraham Willet was kunstverzamelaar. Na zijn door in 1888 bleef weduwe Louisa Willet- Holthuysen aan de Herengracht 605 wonen. Om de familienaam, de vele kunstwerken en het huis in stand te houden, schonk zij haar hele hebben en houden na haar dood aan de stad Amsterdam. Voorwaarde was dat de gemeente het huis open zou stellen als museum. Op 1 mei 1896, een jaar na de dood van madame, werd het museum voor geopend verklaard. In de Tweede Wereldoorlog woonden de Carla en Wally de Boer in het souterrain. Het museum is naar hen op zoek.

Locatie

Museum Willet- Holthuysen ligt in hartje Amsterdam, aan de statige Herengracht. Met het openbar vervoer is het uitstekend bereikbaar. Komt u met de auto, dan parkeert u in een van de nabijgelegen parkeergarages.

Programma / activiteiten

Het Willet- Holthuysen is een van de zes Grachtenmusea. Het huis geeft u een goed beeld van het leven van een welgestelde familie in Amsterdam. Er zijn tal van prachtig aangeklede kamers, met een ongekende weelde uitgedost. Man des huizes Abraham Willet was een fervent kunstverzamelaar. In tegenstelling tot wat in die tijd normaal was –het verzamelen van schilderijen, etsen en tekeningen- verzamelde hij keramiek, meubels, glaswerk en beelden. De collectie die u aantreft bij Willet- Holthuysen is bijzonder vanwege de samenstelling, kwaliteit en omvang. Naast de permanente expositie, zijn er ook wisselende tentoonstellingen met thema’s die aansluiten bij de geschiedenis van het huis. Er zijn regelmatig extra activiteiten, zoals lezingen, wandelingen en kindermiddagen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling