Introductie

Nationaal Park de Meinweg is meer dan alleen prachtige ongerepte natuur waar je urenlang heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het kenmerkende aan dit nationale park is namelijk het bijzondere terrassenlandschap dat zich gedurende tienduizenden jaren gevormd heeft en dat uniek is voor Nederland. Terrassen die onder invloed van de Maas en de verschuivingen van de aardkorst zijn ontstaan en die de Meinweg onderscheiden van de vele andere prachtige natuurgebieden die ons land rijk is.

Ga naar de website van Nationaal Park De Meinweg

Historie en populariteit

De Peellandbreuk, die regelmatig in het nieuws komt wanneer Nederland weer eens opgeschrikt wordt door een aardbeving waarvan het epicentrum in eigen land ligt, is een van de oorzaken van het ontstaan van het voor Nederland ongekende landschap. Daarnaast liggen er nog twee andere breuken in de aardkorst en heeft de Maas in vroegere tijden zijn werk gedaan. Alle factoren samen hebben er gedurende tienduizenden jaren voor gezorgd dat het landschap waar de vele natuurliefhebbers die het gebied jaarlijks bezoeken optimaal kunnen genieten van Nationaal Park de Meinweg.

Locatie

Nationaal Park de Meinweg ligt even ten oosten van de Midden-Limburgse stad Roermond. Een heerlijke wandeling of een lange fietstocht door het nationale park kan dan ook prima worden gecombineerd aan deze bijzondere stad. Een stad die bekend is geworden vanwege de rol die het speelt in het katholicisme. Niet verwonderlijk dat de meest bekende Roermonder grote faam verwierf op het gebied van kerkelijke architectuur. Pierre Cuypers, ’s lands meest invloedrijke architect en geboren in Roermond, heeft enkele tientallen kerken door heel Nederland ontworpen. En ook in zijn geboortestad heeft hij zijn sporen achtergelaten, onder andere door de restauratie van de prachtige Munsterkerk. Roermond eert zijn beroemdste zoon, wiens naam onlosmakelijk verbonden is met het Rijksmuseum in Amsterdam en het eveneens hoofdstedelijke Centraal Station, met een museum, dat het bezoeken meer dan waard is.

Programma / activiteiten

De beste manier om maximaal van Nationaal Park de Meinweg te genieten is middels een wandeling onder begeleiding van een gids. Excursies vinden wekelijks plaats, maar zijn ook per groep te reserveren. Meer informatie vind je op de website.

Stats & tags


Herkenbosch, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling