Introductie

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is interessant om te bezoeken voor alle leeftijdsgroepen. Het is een nationaal museum, waar bezoekers kennis kunnen maken met de cultuur van het leven van alledag van mensen.

Ga naar de website van Nederlands Openluchtmuseum

Historie en populariteit

In het Openluchtmuseum is een diversiteit van authentieke objecten aanwezig aan de hand waarvan het dagelijkse leven in Nederland herkenbaar is en waarbij ambachten gedemonstreerd worden. Er wordt dus als het ware een kijkje gegeven in de geschiedenis van het dagelijkse leven van de gewone mens in Nederland.

Locatie

Het Nederlands Openluchtmuseum heeft de deuren voor het eerst opengezet op 13 juli 1918 nadat in 1912 een groep particulieren in Arnhem al de Vereniging Nederlandsch Openluchtmuseum had opgericht. Het doel van deze vereniging was erop gericht om de Nederlandse tradities van het land te bewaken. In de loop der jaren hebben zich wel veranderingen voorgedaan en is de aandacht verschoven van het dagelijkse leven op het platteland naar de alledaagse cultuur in het algemeen.

Programma / activiteiten

Jaarlijks weten vele bezoekers dit museum te vinden en het Nederlands Openluchtmuseum is in het verleden (in 2005) tot Europees museum van het jaar gekozen.

Het Openluchtmuseum is gevestigd in Arnhem-Noord, provincie Gelderland en kan met de auto vanaf de omringende snelwegen eenvoudig bereikt worden door de ANWB borden te volgen. Vanaf het station Arnhem kunnen treinreizigers overstappen op buslijn 3 in de richting van Alteveer.

In het Openluchtmuseum zijn diverse horecagelegenheden gevestigd, zoals het Koffiehuis, restaurant de Kasteelboerderij en restaurant De Hanekamp. Verder bevindt zich er een bakkerij en een Brabants café net als een poffertjeskraam en een cafetaria.

Voor scholen zijn er leuke programma’s samengesteld met educatieve projecten en een diversiteit aan activiteiten. Kinderen kunnen deelnemen aan speurtochten of in het museum hun verjaardag vieren.

Er worden gedurende het hele seizoen evenementen en demonstraties georganiseerd in het Openluchtmuseum. Voor bedrijfsuitstapjes en familiefeestjes is het Openluchtmuseum dan ook uitstekend geschikt. En wie op zoek is naar een unieke trouwlocatie, is bij het museum eveneens aan het juiste adres.

Er zijn veertig historische gebouwen aanwezig en met een ritje in de tram kan het hele park doorkruist worden. Verder zijn er diverse tentoonstellingen en worden uiteraard een groot aantal ambachten gedemonstreerd.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Musea, Openluchtmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling