Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

We zijn druk, we hebben haast en we hebben te weinig tijd. En we hebben al helemaal geen tijd voor tijdrovende culturele uitstapjes. Het 5 minuten museum 5MM biedt uitkomst. Want het 5 minuten museum vraagt niet meer van je tijd dan 5 minuten. In het museum draait iedere expositie om slechts een werk. Een werk zo bijzonder dat het de hele tentoonstelling kan dragen, voor 5 minuten. Natuurlijk mag de liefhebber ook een kwartier of zelfs een uur de tentoonstelling bezoeken, maar uitgangssituatie is dat je een ‘shot’ cultuur krijgt in 5 minuten.

Ga naar de website van 5MM Vijf Minuten Museum

Historie en populariteit

Het 5 minuten museum is in het leven geroepen als plek met een lage drempel, maar tegelijk een grote impact. Grote namen uit de hedendaagse kunstwereld, of het nu om lichtkunst gaat of om multimediale kunst, zijn er te bezichtigen. Of zoals het 5 minuten museum het zelf verwoordt: Iedereen kan de individuele, verstilde, overrompelende, poëtische, autonome werken die de hele tentoonstelling dragen ervaren. Het 5 minuten museum is daarom de plek om kunstwerken te zien die gezien moeten worden.

Locatie

Het 5 minuten museum staat in Eindhoven. Voor de minder gehaasten onder ons of voor de gelukkigen die de tijd wel op hun hand hebben en bij wie een bezoekje aan het 5 minuten museum de culturele honger nog niet heeft weten te stillen, biedt het Stedelijk van Abbemuseum uitkomst. Hier hangen werken van Pablo Picasso, Wassily Kandinsky, Piet Mondriaan en Marc Chagall. Tevens bezit het museum een van ’s werelds meest uitgebreide collecties schilderijen van El Lissitzky. Andere musea die een bezoekje verdienen zijn het DAF museum, het museum Philipsfabriek 1891, het Centrum Kunstlicht in de Kunst en het museum Kempenland, dat een mooi beeld schetst van onder andere het leven in de Kempen.

Programma / activiteiten

Het 5 minuten museum is alleen in het weekend te bezoeken. Iedere zaterdag en zondag zijn de deuren van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen kun je terecht op de website van het 5 minuten museum.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling