Introductie

Het Kijk en Luistermuseum Bennekom is een waar speeldozenmuseum. Hier kunnen bezoekers genieten van veel nostalgie, zoals historische muziekinstrumenten, zeldzame muziekdozen en een heus pijporgel. Maar ook een winkel, een klaslokaal en een slaapkamer uit grootmoeders tijd brengt vervlogen tijden weer even tot leven. Tijdens rondleidingen worden diverse klassieke muziekinstrumenten bespeeld en gedemonstreerd. Een bezoekje aan het Kijk en Luistermuseum Bennekom zal zeer zeker een diepe indruk achter laten.

Ga naar de website van Kijk en Luistermuseum Bennekom

Historie en populariteit

Vanaf 1950 werd door ir. Ferrand Moltzer de basis gelegd van de collectie mechanische instrumenten. Omdat hij eveneens voorzitter van de Historische Vereniging Oud Bennekom was, werd de historische collectie van de vereniging samen met de boeiende verzameling van Moltzer zelf tentoongesteld. Beide collecties werden na Moltzers dood in het huidige Kijk en Luistermuseum ondergebracht en tentoongesteld.

Locatie

Het museum wordt jaarlijks door vele verschillende mensen bezocht. Van scholen en groepen tot aan dagjesmensen en gezinnen.

Programma / activiteiten

Het Kijk en Luistermuseum Bennekom in gelegen op de Veluwe in de plaats Bennekom, gemeente Ede, provincie Gelderland. Met eigen vervoer prima te bereiken met parkeergelegenheid in de nabijheid en vanaf het Station Ede-Wageningen, het Station Arnhem en busstation Wageningen kan men de bus richting Bennekom nemen.

Het Kijk en Luistermuseum Bennekom geeft rondleidingen, inclusief demonstraties van diverse soorten mechanische muziekinstrumenten. Deze worden gehouden in de muziekzaal. Bij voldoende belangstelling wordt er in de historische textielwinkel een presentatie gegeven van onderkleding uit grootmoeders tijd, waaronder lijfjes, borstrokken en klepbroeken. In de nostalgische koffiekamer, geheel in de sfeer van het museum ingericht, kunnen bezoekers genieten van een drankje. De museumwinkel biedt een leuke collectie nostalgisch speelgoed, kleine speeldoosjes en snoepgoed uit grootmoeders tijd.

Voor kinderen is het museum ook bijzonder leuk. Naast de vele muziekmakende figuren en de speeldozen, kunnen zij een speurtocht door het museum doen. Zij leren op spelenderwijs over de verschillende instrumenten. Er is een speelhoek met een poppenhuis voor de allerkleinsten. Daarnaast beschikt het museum over diverse leerzame projecten en hiermee is het Kijk en Luistermuseum Bennekom een populaire bestemming voor scholen.

Stats & tags


Bennekom, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling