Nachtelijke Beleving Diever / Festival Midzomernachtdroom

Nachtelijke Beleving Diever / Festival Midzomernachtdroom

De komende vier jaar blijft de Nachtelijke beleving Westerveld op het programma staan.

De Nachtelijke beleving is een bijzonder evenement dat goed past bij de kernwaarden van de gemeente. Een wandeling door de duisternis, langs unieke plekken met onderweg theatrale en muzikale belevenissen.

Ook dit jaar staan er weer vier Nachtelijke Belevingen op het programma in de gemeente Westerveld. In de maanden juni, juli, september en oktober worden ze gehouden, elke keer met een ander thema:

Diever heeft als thema: Midzomernachtelijke Beleving op 21 en 22 juni

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristisch Bureau Westerveld, Roestvrij Theater, betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo. Het evenement heeft maatschappelijke meerwaarde voor inwoners -jong en oud- in de regio door haar sociale karakter.

Beleving In de beleving staat de link naar Shakespeare voorop. Theatermaker Leander Breen zoomt in op een nieuw verhaallijntje binnen het bekendste Shakespeare stuk Midzomernachtdroom. In een midzomernacht dwalen geliefdes rond die elkaar zoeken, kwijtraken, verliezen en winnen. De grote vraag is; wie gaat er met Hermia trouwen? De hormonen gieren door je lijf en je verstand is ook nog eens de weg kwijt. Volg de jonge geliefden in hun zoektocht om hun ouders te omzeilen en voor de ware te kiezen.

De thema’s hebben allen een sportief, sociaal- cultureel karakter waarbij ‘samen beleven en organiseren’ centraal staat. De Nachtelijke Beleving, ervaar je niet alleen. Het is een activiteit waarbij gezinnen, buren en vrienden er met elkaar op uit trekken om de unieke cultuur-historische verhalen die de gemeente rijk is te beleven.

Tijdens de Nachtelijke Beleving wordt u in groepen begeleid langs de duistere route. De Nachtelijke Beleving begint om 20:00 en eindigt om 23:00.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Urenschema

Day 1

-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling