Introductie

Alida’s Poppenhuismuseum is een museum met een privé verzameling van ongeveer 140 poppenhuizen, zowel oude als nieuwe en zelfgemaakte. De unieke verzameling omvat onder meer keukentjes, badkamertjes, poppenkamertjes, zelfgemaakte winkeltjes en eveneens oud, nostalgisch speelgoed en natuurlijk poppen. Het oudste poppenhuis binnen de collectie van Alida’s Poppenhuismuseum dateert van 1880 en ieder huis heeft een eigen verhaal.

Ga naar de website van Alida’s Poppenhuismuseum

Historie en populariteit

Alida’s Poppenhuismuseum, gevestigd in Veendam, heeft sinds mei 2001 haar deuren voor publiek geopend. Het museum is ontstaan vanuit de passie voor poppenhuizen en oud speelgoed. Het museum is populair bij vele verschillende mensen. Kinderen beleven hier een geweldige tijd tussen de poppenhuizen en de wereld in het klein. Volwassenen halen in het museum nostalgische herinneringen op uit hun eigen kindertijd. Alida’s Poppenhuismuseum is dan ook geschikt voor jong en oud.

Locatie

Alida’s Poppenhuismuseum is gelegen in de plaats Veendam, in de provincie Groningen. Het museum is prima te bereiken met eigen vervoer, alsook met het openbaar vervoer. Veendam beschikt over een treinstation, maar er rijden ook bussen richting het museum.

Programma / activiteiten

Naast de riante collectie poppenhuizen en toebehoren die bezoekers in Alida’s Poppenhuismuseum kunnen bezichtigen is er eveneens een klein winkeltje in het museum aanwezig. Hier kan men tweedehands spulletjes en zelfgemaakte miniaturen kopen, zoals serviesjes in diverse formaten, decoraties voor in het poppenhuis en allerhande meubeltjes.

Er worden door het museum voor groepen op afspraak rondleidingen gegeven en afhankelijk van het seizoen heeft het museum een bepaald thema, bijvoorbeeld lente, kerst, Pasen of winter.

Tijdens schoolvakanties worden er in Alida’s Poppenhuismuseum diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen, waaronder mini poppetjes maken van kleine flesjes. Daarnaast kan men hier ieder jaar met Pasen, paaseieren verven, zoeken en terugvinden in de poppenkamers. Er valt zodoende voor jong en oud genoeg te zien en te beleven in Alida’s Poppenhuismuseum.

Stats & tags


Veendam, Groningen, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling