Introductie

Dolfinarium Harderwijk is het enige dolfinarium in Nederland. In het Dolfinarium kunt u veel verschillende zeedieren bekijken waaronder: haaien, roggen, dolfijnen, orka’s, zeehonden, zeebaarzen, goudbrasems, diklipharders, 3-doornige stekelbaarzen, gevlekte lipvissen, regenboogforellen, schollen, tarbots, zeekreeften, strandkrabben, garnalen, zeepieren, oesters en anemonen.

Ga naar de website van Dolfinarium Harderwijk

Historie en populariteit

Het Dolfinarium werd geopend in 1965.

Locatie

Het Dolfinarium is gelegen in Harderwijk in de provincie Gelderland.

Programma / activiteiten

Het “DolfijndoMijn” is de grote koepel in het midden van het park. Hier zijn de dolfijnen te zien die iedere dag meedoen in één van de topattracties “De Droomwens”. In deze dolfijnenshow voeren de dolfijnen opdrachten uit en worden sommige bezoekers uitgenodigd om mee te doen in de show. In het “Roggenrif” is te zien hoe roggen en haaien leven. In het ei-quarium zijn de eieren van de roggen en haaien en de jonge dieren vaak te bezichtigen.

In de “Odiezee” zijn verschillende soorten vissen, anemonen en andere zeedieren te vinden. In de “krabbenkust” (dit is het ondiepe deel van de Odiezee) kunt u ze nog beter bekijken. Dolfinarium Harderwijk is naast een zeedierenpark ook een opvangcentrum voor zieke en verzwakte zeedieren. Deze dieren kunnen in het Dolfinarium herstellen en worden uitgezet wanneer ze weer zijn aangesterkt.

Stats & tags


Harderwijk, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling