Introductie

De Middeleeuwen spreken bij velen van ons tot de verbeelding. Prinsen die prinsessen het hof maken, stoere ridders die gewapend met pijl en boog en lans en zwaard op hun paarden ten strijde trekken, minstrelen die zingend van dorp naar stad dansen, Robin Hood die steelt van de rijken en geeft aan de armen en natuurlijk de grote onneembare burchten en kastelen. Kasteel van Rijckholt in het gelijknamige Limburgse plaatsje is een van die kastelen. Hier komt het verleden in het heden tot leven en wordt de romantiek van de Middeleeuwen ten volste herbeleefd.

Ga naar de website van Koetshuis Kasteel Rijckholt

Historie en populariteit

De geschiedenis op deze plek gaat terug tot halverwege de elfde eeuw, als Herman van Gronsveld de Heerlijkheid Rijckholt bezit. Het kasteel zelf, of in ieder geval de toren van het kasteel, wordt in de veertiende eeuw gebouwd. Ruim een eeuw later wordt de toren weer verwoest, maar ook direct weer opgebouwd. In de jaren en eeuwen daarna worden ook de andere gebouwen rondom het kasteel, waaronder het koetshuis, gebouwd.

Locatie

Kasteel van Rijckholt ligt in het Zuid-Limburgse plaatsje Rijckholt, dat valt onder de gemeente Eijsden-Margraten. In deze gemeente bevinden zich nog een aantal prachtige kastelen, waaronder Kasteel Eijsden, Kasteel van Mheer en Kasteel van Gronsveld. Een fietstocht langs deze kastelen is een heerlijke dagbesteding. Wel een fysieke dagbesteding overigens want de kastelen liggen allemaal in de heuvels van Zuid-Limburg. Andere bezienswaardigheden zijn een groot aantal watermolens en een windmolen. En natuurlijk is het Limburgse heuvellandschap al een bezienswaardigheid op zich.

Programma / activiteiten

In het Koetshuis van Kasteel van Rijckholt is het vooral de inwendige mens die er aan zijn trekken komt. In het Koetshuis kun je terecht voor diverse culinaire mogelijkheden. Van een kookworkshop met vrienden of collega’s tot een heerlijk diner na een constructieve vergadering. Daarnaast kan er ook getrouwd worden in het Koetshuis. En dat belooft een echt sprookjeshuwelijk te worden.

Stats & tags


Gronsveld, Limburg, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling