Introductie

Voor wie wil weten hoe de Amsterdamse regentenfamilies woonden in de tijd tussen pakweg de Gouden Eeuw en de Industriële Revolutie is een bezoek aan Museum Geelvinck Hinlopen Huis aan de Amsterdamse Herengracht een must. Meubilair, kunst, porselein en glas uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw geven een goed beeld van niet alleen de smaak uit die periode, maar ook van de weelde waarin men leefde.

Ga naar de website van Museum Geelvinck

Historie en populariteit

Het Geelvinck Hinlopen Huis is sinds 1991 een museum. De historie die in het museum wordt uitgelicht begint ruim driehonderd jaar eerder, in 1683 om precies te zijn, wanneer Albert Geelvinck twee onbebouwde kavels aan de Herengracht aanschaft. Zijn vader Cornelis is meerdere keren burgemeester van Amsterdam geweest. De familie Geelvinck behoorde tot de rijkste families uit die tijd. In 1687 koopt Geelvinck ook een erf aan de Keizersgracht. Hier realiseert hij een uitbreiding van de tuin, alsmede een koetshuis en stal. Tegenwoordig dient het pand aan de Keizersgracht als entree van het museum.

Locatie

Museum Geelvinck Hinlopen Huis ligt midden in de Amsterdamse grachtengordel. Een bezoek aan dit museum is dan ook prima te combineren met een heerlijke wandeling langs de Amsterdamse grachten of misschien wel een vaartocht over de grachten. Even ten westen van het museum, aan de overkant van de Herengracht, staat het Kattenkabinet, een bijzonder museum dat in het teken staat van katten. Voor wie wat meer culturele diepgang wenst biedt het Museumkwartier waarschijnlijk uitkomst. Het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Vincent van Gogh museum zijn hier allemaal op loopafstand van elkaar gevestigd. Voor een drankje op het terras kun je terecht op het nabijgelegen Rembrandtplein.

Programma / activiteiten

Museum Geelvinck Hinlopen Huis biedt meer dan alleen een inkijkje in het leven van de gegoede Amsterdammers. Zo vinden er jaarlijkse meerdere exposities plaats. Raadpleeg de website voor de meest actuele informatie rondom lopende en komende exposities.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling