Introductie

Kindervreugd heet de speeltuin in Uitgeest. En daar is niets te veel mee gezegd. Want wie zijn of haar kinderen ziet spelen in dit prachtige en veilige speelparadijs kan niet anders dan concluderen dat alle kinderen het er prima naar hun zin hebben. En dat is niet verwonderlijk, want speeltuin Kindervreugd heeft de beschikking over een groot aantal superleuke speeltoestellen waarmee gezwierd en gedraaid kan worden. Daarnaast worden er met grote regelmaat leuke activiteiten georganiseerd, zowel voor jong als voor oud.

Ga naar de website van Speeltuinvereniging Kindervreugd Uitgeest

Historie en populariteit

Het is de Katholieke Arbeiders Beweging die in 1953 het plan voor de realisatie van een katholieke speeltuinvereniging ten uitvoer brengt. En dat het arbeiders zijn die zich hier hard voor maken blijkt wel bij de bouw van de speeltuin. Vele vrijwilligers verrichtten noeste arbeid om met vereende krachten tot een prachtige resultaat te komen. En het resultaat staat ook nu, ruim een halve eeuw later, nog steeds als een huis. Weliswaar zijn de speeltoestellen van weleer inmiddels allemaal ingeruild voor modernere toestellen. Maar het uitgangspunt is nog steeds hetzelfde. Een veilige en fijne plek bieden waar kinderen lekker kunnen ravotten, zwieren, draaien, schommelen en springen.

Locatie

Speeltuin Kindervreugd is centraal gelegen in Uitgeest. Een bezoek aan de speeltuin is prima te combineren, mits het weer het toe laat natuurlijk, met een dagje plonzen in het openluchtzwembad. Daarnaast ligt Uitgeest niet ver van het strand van de Noordzee, dus ook een lekker dagje strand of een heerlijke strand- of duinwandeling behoren tot de combinatiemogelijkheden. Vooral de prachtige beboste duinen tussen Castricum en Heemskerk nodigen uit voor een ontspannende voet- of fietstocht.

Programma / activiteiten

Speeltuin Kindervreugd is misschien wel een van de meest actievere speeltuinverenigingen van ons land. De agenda staat bol van leuke activiteiten voor jong en oud. Van klaverjassen en bloemstukjes maken tot breakdance en rappen en van poppenkast en toneel tot disco en carnaval, alles wordt er georganiseerd. De website van Kindervreugd geeft een actueel overzicht van de agenda.

Stats & tags


Uitgeest, Noord-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling