Introductie

Waterrecreatiegebied De Gouden Ham is gelegen in het land van Maas en Waal, centraal in een landschap van dijken, rivieren, rustieke dorpjes en polders. Een prachtig en ruim opgezet gebied met zonnige terrasjes, een gezellige jachthaven, knusse restaurantjes en mooie campings. Het gebied kent volop recreatie mogelijkheden voor jong en oud.

Ga naar de website van Waterrecreatiegebied de Gouden Ham

Historie en populariteit

Bezoekers kunnen hier te midden van de mooie natuur fietsen, wandelen, hengelen, zwemmen, surfen, roeien, waterskiën en nog veel meer. De historische dorpjes en bruisende steden kunnen eveneens van hieruit worden bezocht. Waterrecreatiegebied De Gouden Ham biedt een gouden keuze aan sport en recreatie mogelijkheden.

Locatie

Waterrecreatiegebied De Gouden Ham is ontwikkeld in de jaren zeventig. Het is een uniek recreatiegebied dat zich uitstrekt in een voormalige bocht van de Maas. De rivier heeft meer ruimte en vrijheid gekregen door de jaren heen dankzij modern natuurbeheer. Hierdoor ontstond een groot natuurgebied. Duizenden vissen, vogels en andere dieren hebben hier hun intrek genomen. Waterrecreatiegebied De Gouden Ham is een ideale uitvalbasis voor vele soorten mensen. Van rustzoekers en natuurliefhebbers tot aan waterfanaten en families met kinderen. Velen weten De Gouden Ham dan ook jaarlijks opnieuw te vinden.

Programma / activiteiten

Waterrecreatiegebied De Gouden Ham is te vinden in het rivierengebied tussen de grote steden Tiel, Oss, ’s- Hertogenbosch en Nijmegen, in het plaatsje Appeltern, provincie Gelderland. Het gebied is met eigen vervoer gemakkelijk te bereiken. Vanaf Oss vaart tevens een veerpont.

Waterrecreatiegebied De Gouden Ham biedt bezoekers een variatie aan mogelijkheden. Wie hier graag iets langer dan een dag verblijft, kan kiezen uit mooie campings, appartementen, recreatiewoningen en hotels. Er zijn speciale groepsvoorzieningen voor groepen en wie met de boot of zeiljacht komt, kan terecht in de prachtige jachthaven. Het gebied biedt vertier voor jong en oud en kent vele gezellige terrasjes en restaurantjes voor een hapje en een drankje.

Ondernemers in dit gebied werken volop samen, zodat er vele arrangementen mogelijk zijn, zowel voor bedrijfsuitjes alsook voor een gezellig familie uitstapje. Bezoekers kunnen fietsen huren of al wandelend het gebied verkennen. Ze kunnen sportief bezig zijn op het water, aan boord van een boot stappen of juist lekker relaxen aan de waterkant van Waterrecreatiegebied De Gouden Ham.

Stats & tags


Appeltern, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling