De Weltmeister

De makers van De Bosklopper Tapes, Iemandsland, De Kronieken van Kapitein Kolk, Roegzand en De Grup, laten in deze unieke productie zien hoe een plattelandsgezin zich in 1974 losmaakt van hun geschiedenis en vooruit kijkt, de toekomst in. Een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes die zomaar hits konden zijn, als ze toen waren uitgebracht.

Het is 1974 en zelfs in onze grensstreek komt de wereld voor het eerst via kleurentelevisie binnen. Dominees met enorme bakkebaarden, boeren met knaloranje overhemden en bankbediendes met het haar voorzichtig over de oren. Heino, Vicky Leandros, ABBA en Rod Stewart schallen uit transistorradio’s die goedkoop en draagbaar zijn, zodat iedereen overal zijn favoriete muziek bij zich heeft. Hilversum 3 bestaat al, maar Veronica is alleen te ontvangen, als de wind deze kant uit waait.

Niet het seizoen maar de reclame bepaalt wat we eten en drinken: Nuts, Treets, King Corn, Exota en Skol. Het Nederlands voetbalelftal gaat naar de wereldkampioenschappen, maar niemand heeft er hoge verwachtingen van. In deze wereld leeft ons doorsnee plattelandsgezin. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

De Weltmeister van theatergezelschap IEMANDSLAND staat garant voor avondvullend, rauw belevingstheater. De voorstelling wordt omlijst met liedjes, gespeeld door een top band onder leiding van Bert Hadders (winnaar van de K. ter Laan prijs 2019).

De Weltmeister wordt een onvergetelijke avond! Du kommst toch auch?!

Van 18 tot en met 29 september exclusief in het ATLAS theater Emmen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling