Introductie

Echte ambachten. Er zijn er veel, maar de meeste ambachtslieden kiezen er voor om hun professie achter gesloten deuren uit te oefenen. Maar niet in Goes. Hier is een speciaal ambachtscentrum opgericht waar bijna twintig ambachtslieden hun ambacht uitoefenen, onder het nieuwsgierige ook van de toeschouwers die hier vrij in en uit kunnen lopen. De ambachten die hier worden uitgeoefend variëren enorm. Van miniaturen voor poppenhuizen en keramiek tot aan fluiten maken en handweven, je kunt het zo gek niet bedenken of in Goes kun je het ambacht bekijken.

Ga naar de website van Ambachtscentrum Goes

Historie en populariteit

Al direct na oprichting bleek het ambachtscentrum te voorzien in een behoefte. En met de jaren kwamen er dan ook steeds meer ambachtslieden bij die op woensdagen en zaterdagen hun kunsten lieten zien aan een geïnteresseerd publiek.

Locatie

Overigens is het ambachtscentrum niet de enige bezienswaardigheid in Goes. Pal naast het ambachtscentrum bevindt zich een leuke kinderboerderij en daar weer naast ligt een midgetgolfbaan. Het stadspark zelf, waar het ambachtscentrum in ligt, leent zich overigens ook uitstekend voor een mooie wandeling. Maar de echte trekpleister van Goes is toch wel de stadshaven van deze Zeeuwse plaats die het bezoeken meer dan waard is, al dan niet per boot. De haven van Goes wordt aan weerszijden omgeven door mooie historische panden waaronder ’t Soepuus. Dit gebouw aan de Kleine Kade deed dienst als getijwaterkorenmolen. De molen uit 1554 heeft tot het begin van de negentiende eeuw dienst gedaan als korenmolen. Later werd het gebouw gebruikt om de armen van Goes van soep te voorzien, vandaar de huidige naam.

Programma / activiteiten

Ambachtscentrum Goes is niet alleen een kijkcentrum, maar ook een doecentrum. Regelmatig worden er workshops gegeven. Daarnaast vinden er regelmatig wisselende exposities plaats van bekende kunstenaars tot aan onbekend talent. En tenslotte zijn de producten die tot stand zijn gekomen uit de vlijt van de ambachtslieden ook te koop.

Stats & tags


Goes, Zeeland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling