Introductie

Negen tuinen op een oppervlakte van 3500 m2. De Tuinen van Lipkje Schat hebben allen een eigen karakter, en vormen toch een harmonieus en kleurrijk geheel.

Ga naar de website van De Tuinen van Lipkje Schat

Historie en populariteit

De Tuinen van Lipkje Schat zijn ontstaan in 1988. Twintig jaar later zijn de Tuinen van Lipkje Schat uitgeroepen tot kampioenstuinen van Flevoland, door Groei en Bloei.

Locatie

In het plaatsje Bant, ten noorden van Emmeloord, liggen de Tuinen van Lipkje Schat. Met de auto zijn de tuinen prima te bereiken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Komt u liever met het openbaar vervoer? De loopafstand vanaf de dichtstbijzijnde bushalte bedraagt ongeveer 10 minuten. In de nabije omgeving liggen diverse andere open tuinen. Een combinatiebezoek is dan ook zeker een aanrader.

Programma / activiteiten

De Tuinen van Lipkje Schat is in elk seizoen uw bezoek waard. In het voorjaar kleuren duizenden bloembollen en bijzondere vaste planten de tuin. Kleuren en geuren vormen een belangrijke basis in de tuin. Borders zijn op kleur aangelegd; soms is een hele tuin op kleur, zoals de blauwe tuin. Siergrassen, uitbundig bloeiende clematissen en weelderige geurende rozen komen in bijna elke border terug. Door de zichtlijnen heeft u in vanuit tuin contact met de omgeving: het bijzondere polderlandschap. Zitgroepen, prielen, pergola’s, beelden en vijvers maken de tuin af. De Tuinen van Lipkjes Schat doen jaarlijks mee aan de bollen- en de tulpenroute. Deze routes voeren u langs de prachtige uitgestrekte bloeiende bollenvelden en een aantal open tuinen, die vlak bij elkaar liggen in de Noordoostpolder. Buiten de reguliere open dagen, is een bezoek aan de Tuinen van Lipkje Schat mogelijk. U dient dan wel van tevoren te reserveren. Een rondleiding behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Stats & tags


Bant, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling