Introductie
De rooms-katholieke Sint Willibrordkerk in Utrecht van de bekende architect Alfred Tepe is dankzij een grote restauratie behouden als religieus erfgoed. In het gebouw worden regelmatig concerten gehouden.
Ga naar de website van Sint Willibrordkerk
Historie en populariteit
De eerste steen van de Sint Willibrordkerk werd gelegd op 6 april 1875. De kerk is ontworpen door de Nederlandse architect Alfred Tepe. De kunstenaars van het Sint Bernulphusgilde zorgden voor de inrichting van de kerk in neogotische stijl. Het interieur van de Sint Willibrordkerk is door de jaren heen vrijwel geheel bewaard gebleven. In 1986 werd de kerk gekocht door pater Winand Kotte. Tussen 1990 en oktober 2005 werd de kerk voor acht miljoen euro gerestaureerd. Het aantal bezoekers is de laatste jaren sterk gestegen. Na de Domkerk is de Sint Willibrordkerk zelfs de meest bezochte kerk van de stad Utrecht.
Locatie
De Sint Willibrordkerk ligt in het centrum van Utrecht. De kerk is lopend te bereiken vanaf het centraal station, maar u kunt ook een bus nemen. Iedere zondag, behalve op koopzondag, kunnen bezoekers gratis parkeren rondom de kerk.
Programma / activiteiten
Dankzij een groep vrijwilligers is de Sint Willibrordkerk buiten de zomermaanden in principe iedere zaterdag geopend. Kijk vóór uw bezoek op de website van de kerk om teleurstellingen te voorkomen, want soms wordt de kerk op zaterdag verhuurd. Voor een klein bedrag krijgt u een rondleiding van een professionele gids. Tijdens de rondleiding krijgt u alles te weten over de geschiedenis van het gebouw en de bijzondere inrichting. Iedere zondag wordt er een concert georganiseerd dat ongeveer een uur duurt. Geniet van organisten, ensembles, koren, studenten van het conservatorium of andere muzikanten. De kerk is regelmatig op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een handje willen helpen.
Stats & tags |
Aantal keren bekeken: 1.116
Utrecht, Utrecht, NederlandCultuur, Kerken |
Reacties & ervaringen
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!