Grootste Vikingfestival van Nederland

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers. Zij nemen hun gezinnen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Er zijn spectaculaire shows, wapendemonstraties en ambachten te bewonderen. Muzikanten bespelen authentieke instrumenten, verhalenvertellers dragen hun mooiste sagen voor en handelaars bieden bijzondere waren aan. Geniet van de verhalen, verbaas je over de rijkdom en schuif aan bij een groots Vikingdiner met live entertainment (op reservering). Dit wil je niet missen…

Shows

Laat je meevoeren bij spectaculaire shows. Twee keer per dag gaan de Vikingen in gevechtsuitrusting de strijd met elkaar aan: krijgen ze een eervol einde of gaan ze ten onder aan de kracht van de ander? Ook geven de Vikingen demonstraties van de échte wapens en harnassen waarmee ze vroeger ten strijde trokken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag in een vechttraining. De Vikingen leren je graag hoe je stand kan houden in dit ruwe leven. Durf jij het aan?

Markt

Sla je slag bij één van de stalletjes: je vindt door het hele dorp tal van kraampjes en tentjes. Hier kun je je jouw eigen échte Vikingwaar kopen: speelgoed, wapens, hapjes, houtwerken, sieraden, huiden, kleding en nog veel meer. Of je nu op zoekt bent naar waardige replica’s of jezelf wilt onderdompelen in wat geschiedenis: voor iedereen is er wel iets te vinden, te ruiken, of te proeven. Veel internationale handelaren komen van heinde en verre voor deze grote Whitsunjaarmarkt: sla deze historische Vikingmarkt daarom niet over!

Luisteren

Er komen tal van muzikanten mee die ervoor zorgen dat het een waar Vikingfeestje wordt. Dans jij mee op vroegmiddeleeuwse muziek? Ook komen er verhalenvertellers die jong en oud weten te binden. Luister naar spannende verhalen en sagen over het leven in de tijd van de Vikingen. Op zaterdag 8 juni zal er een nieuw boek gepresenteerd worden door Luit van der Tuuk, Nederlands historicus en vooraanstaand schrijver van populair wetenschappelijke boeken over de Vroege Middeleeuwen.

Ontdekken

Ontdek het echte leven van de Vikingen. Deze noordelingen die rondtrokken door Europa staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. Speel de leukste Vikingspelletjes met ze of pas de kleding en attributen die ze mee hebben genomen. Laat je onderdompelen in deze wereld in de historische omgeving van het preHistorisch Dorp in de Genneper Parken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling