jazz at the peacock

Jazz at The Peacock 16/12/2018

_____________________________________

 

 

The Vintage Five: Classic Jazz & Blues

 

Twee jaar geleden ook op bezoek bij Jazz at The Peacock en zondagmiddag 16 december op veler verzoek terug in Zutphen: het Groningse mainstream-kwintet The Vintage Five, dat zichzelf afficheert als vertolkers van klassieke jazz en blues

De band bestaat pas een kleine vier jaar, maar wint in een razend tempo aan populariteit. Dat zit hem vooral in het fraai harmoniserende blazersduo Bas de Jager op trompet en Hemmo Kieft op tenorsax. die daarbij vakkundig worden ondersteund door een groovende begeleiding van bas, drums en piano.

In de korte periode van z’n bestaan heeft de band kans gezien een verrukkelijk repertoire op te bouwen van toppers uit de rijke historie van jazz & blues. Een repertoire dat bovendien een grote variatie kent: krachtige swing, aangrijpende blues, gedragen ballads, alles komt voorbij. Bas de Jager blijkt behalve een begenadigde trompettist ook een vocalist van formaat en weet met zijn gedreven presentatie de aandacht van het publiek continu vast te houden.

Bij The Vintage Five proef je de tijden van de oude jazzclubs met o.a. prachtig werk van Louis Armstrong en Duke Ellington. Een dynamisch en boeiend optreden, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. The Vintage Five: moeilijk plaatsbaar, stevig maar soepel swingend en buitengewoon boeiend!

 

zondag 16 december 14.30 u.

Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 Zutphen

www.jazzandsozutphen.nl

Urenschema

Day 1

-
zie www.jazzandsozutphen.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling