Plantenbeurs

 

Plantenbeurs en meer op zaterdag 16 juni 2018

 

Zaterdag 16 juni 2018 organiseert Groei & Bloei De Langstraat opnieuw een PLANTENBEURS.

Deze gezellige beurs zal ook dit jaar weer worden gehouden op het terrein van kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62 in Sprang-Capelle, van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Het thema voor de Nationale Tuinweek 2018 is: “Moestuinen en eten uit eigen tuin”.

Op deze beurs bieden de leden eigen-gekweekte planten en producten uit hun tuin aan.

Daarnaast zijn er ook andere aanbieders van planten en tuinartikelen aanwezig om de bezoekers een mooi en gevarieerd aanbod te kunnen bieden.

Een tuinontwerper maakt gratis een schets voor bezoekers die ontwerpvragen hebben. En er is natuurlijk aandacht voor de inwendige mens met koffie, thee en lekkere eigen gebakken taart.

 

Alle bezoekers mogen gratis een plantje uitzoeken in de Groei & Bloei stand.

Een greep uit de aanwezige activiteiten: decoratie materialen en plantenhangers gemaakt van fietsbanden, demonstraties van het spinnen van wol, bijen van tuinderij De Scheve Schup uit Vught, bijen producten, bloemschikken, kaligrafie en bloemkaarten maken, allerlei jam producten uit de tuin, workshop aquarellen en bloem displays in het atelier, bloemen van vilt, zeepjes en porselein.
Naast de planten van de leden zijn er hobby kwekerijen met tropische planten, bomen, struiken en rozen, Agapanthussen, Dahlia en één jarigen en nog veel meer.

Helemaal top en ook nieuw is de demonstratie “wat kan je maken van en met groente” uit de eigen tuin. Hieraan gekoppeld zit de mogelijkheid om een gezellig kleinigheidje te proeven.

De Nationale Tuinweek is een initiatief van Groei & Bloei en wordt voor het 5e achtereenvolgende jaar gehouden. Door heel het land heen organiseren de plaatselijke afdelingen van Groei & Bloei een waaier aan groene activiteiten, met als doel om bij nog meer mensen het grote belang van een groene leefomgeving onder de aandacht te brengen. In de tuinen en in de woonwijken in Nederland is helaas steeds minder groen te vinden, deels uit onbekendheid met de verzorging van groen en planten. Dat een steeds meer versteende leefomgeving grote problemen zal gaan geven en helaas nu al geeft is niet altijd bekend. Regenwater na een overvloedige bui kan niet meer snel in de aarde wegzakken en zorgt voor overlast. In de stenige tuin vinden dieren en insecten geen voedsel meer en de diversiteit aan soorten verdwijnt. Een groot probleem is ook de drastische vermindering van het aantal bijen en andere insecten, die zo onmisbaar zijn voor onze voedselvoorziening.

Voor meer informatie over de Plantenbeurs zie ook onze website: https://delangstraat.groei.nl/index.php?id=11152

Bij vragen kunt u contact opnemen via info@delangstraat.groei.nl

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling