Introductie

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling en wordt eenmaal per 10 jaar gehouden in een Nederlandse plaats. In 2012 werd dit evenement in Venlo gehouden. Het park bestaat uit een groot park dat is onderverdeeld in verschillende unieke werelden. Ieder wereld beschikt over een eigen programma, decor en activiteiten en de natuur wordt in elk deel op een andere manier gezien, ervaren en gevoeld. De Floriade is meestal te bezoeken vanaf april tot en met oktober in het betreffende jaar en biedt voor jong en oud genoeg te zien en te beleven!

Ga naar de website van Floriade

Historie en populariteit

De Floriade, een wereldtuinbouwtentoonstelling, is de opvolger van de vroegere Floratentoonstellingen. Sinds 1960 wordt het evenement één keer in de tien jaar ergens in Nederland georganiseerd. De eerste werd gehouden in Rotterdam en daarna volgden Amsterdam, Den Haag en Zoetermeer. In 2012 was Venlo aan de beurt. Wanneer de Floriade wordt georganiseerd en open is voor publiek, komen gemiddeld 20.000 bezoekers per dag af op dit grootse evenement.

Locatie

De locatie van de Floriade is wisselend. In 2012 was dit in de gemeente Venlo, provincie Limburg.

Programma / activiteiten

Tijdens een dagje Floriade wordt de bezoeker meegenomen in het theater van de natuur. Er wordt duidelijk waarom planten, bloemen, groenten, bomen en fruit in het dagelijks leven zo belangrijk zijn. Er kan geluisterd worden naar mooie muziek en men kan relaxen aan de waterkant. Tijdens dit evenement spelen bezoekers de hoofdrol, samen met de natuur.

Het Floriadepark bestaat uit verschillende werelden zoals de Green Engine ofwel natuur en industrie. Ook kan men kennis maken met andere culturen en gewoontes en leert men hoe de natuur ons welzijn en gevoel beïnvloed. Een uitstapje naar de Floriade is geschikt voor alle leeftijden en iedereen zou dit evenement eenmaal in zijn of haar leven moeten bezoeken.

Stats & tags


Venlo, Limburg, Nederland
April, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling